Přednáška: Radikální islám, Západ a budoucnost Svatého města

Datum konání akce: 8.12. 2014

Poslední letošní akcí Centra transatlantických vztahů byla 8. prosince přednáška bývalého izraelského velvyslance při OSN Doreho Golda na téma: Radikální islám, Západ a budoucnost Svatého města. Dore Gold vystoupil na vysoké škole CEVRO Institut při příležitosti českého vydání jeho knihy.
 
Akci zahájil a moderoval Tomáš Pojar, bývalý velvyslanec ČR v Izraeli a současný prorektor pro zahraniční vztahy vysoké školy CEVRO Institut.
 
Dore Gold, který je momentálně prezidentem think tanku Jerusalem Center for Public Affairs, hovořil o historii Jeruzaléma a kořenech i současnosti konfliktů, které zatěžují soužití Židů a Arabů. Gold následně odpověděl na řadu otázek z publika.
 
Akce byla zakončena autogramiádou knihy „Boj o Jeruzalém: Radikální islám, Západ a budoucnost Svatého města“, kterou za zvýhodněnou cenu prodávali zástupci nakladatelství Garamond.
 
Přednášku spoluorganizovalo Velvyslanectví Státu Izrael v ČR a nakladatelství Garamond. Za mediální spolupráci děkujeme recenzovanému časopisu Obrana a strategie,  eretz.cz a Česko-izraelské smíšené obchodní komoře.
 

Pozvánku akce naleznete zde a kompletní fotogalerii z přednášky zde.