Russia-Ukraine: What’s Next (Public Lecture)

Datum konání akce: 19.10. 2015

Dne 19. října se v sídle vysoké školy CEVRO Institut konala veřejná přednáška na téma Russia-Ukraine: What’s Next. Přednášku zahájil ředitel Centra transatlantických vztahů vysoké školy CEVRO Institut (PCTR) a bývalý ministr obrany a zahraničí Alexandr Vondra. Hlavním řečníkem byl Steven Pifer, který v současné době působí jako ředitel Brooking Arms Control Initiative a Senior Fellow at the Brookings Center on the United States and Europe. Steven Pifer mimo jiné působil jako velvyslanec Spojených států na Ukrajině.

Hlavní host obsáhle poreferoval o současnosti i budoucnosti Ukrajiny a rovněž připomenul, jak se současný ukrajinsko-ruský konflikt vyvíjel. Navíc nastínil svou vizi vývoje dalších událostí. Jedním z důležitých faktorů jsou podle S. Pifera i nálady uvnitř ruské společnosti. Po jeho přednášce následovala živá debata, v níž byly zodpovězeny otázky týkající se např. i protiruských sankcí.

PCTR velice děkuje Americkému centru za spolupořádání této významné veřejné akce. Dále také recenzovanému časopisu Obrana a strategie, a také Informačnímu centru o NATO za mediální podporu.

Pozvánku a životopis hlavního řečníka naleznete zde.