Brexit, Britain and Boris: What next for the British Tories?

Datum konání 7. listopadu

7.listopadu 2022 od 18 hod v atriu CEVRO Institut

Británie od brexitu prodělala dvoje parlamentní volby a vystřídala zrychlujícím se tempem čtyři konzervativní premiéry. Co se za tu dobu změnilo? Co chtějí Britové a co jim Toryové nabízejí? Jakou roli hraje imigrace? Jak může změnit Británii první premiér indického původu? Britský politolog Matthew Goodwin byl jedním z těch, kteří brexit předvídali. Pokud chcete rozumět proměňování nálad britských voličů, přijďte si poslechnout diskusi s ním, kterou pořádáme ve spolupráci s týdeníkem Echo v pondělí 7. listopadu od 18:00 v CEVRO Institutu. Moderuje Martin Weiss, komentátor týdeníku Echo.

Matthew Goodwin je vysokoškolský pedagog, politický analytik, autor mnoha bestsellerů a uznávaný řečník. Dlouhodobě se zabývá výzkumem politiky a veřejného mínění, zaměřuje se na populismus, volby a voličské rozhodování, věnoval se brexitu, ale i svobodě v univerzitním prostředí. 

V současnosti působí na Rutherford College, University of Kent. Působil také v Královském institutu pro mezinárodní vztahy, v Chatham House, v Legatum Institute, nebo jako seniorní poradce Výboru pro vzdělání Spojeného království. V roce 2022 byl Matt jmenován zmocněncem pro sociální mobilitu. Je autorem šesti knih, m.j. bestselleru Sunday Times –National Populism: The Revolt Against Liberal Democracy. Je také autorem nejlepší politické knihy roku 2015 Revolt on the Right. Pravidelně přispívá do své rubriky na Substacku, či komentuje aktuální politické dění pro významná britská média. 

Působí jako poradce pro vlády a korporace po celém světě, seznam jeho klientů čítá na 400 zemí či firem, např. úřad britského premiéra, německého prezidenta, americké ministerstvo zahraničí, Evropská komise, Google, Deutsche Bank, UBS, JP Morgan atd.