Dilemata a Omezení Nové Izraelské Vlády

Datum konání akce: 16. února 2023

Prague Center for Transatlantic Relations, CEVRO Institut hostoval diskuzi „Dilemata a Omezení Nové Izraelské Vlády“ v čtvrtek 16. února v 17:00 v CEVRO Institutu, Jungmannova 28, Praha 1.

Diskuse s Markem Regevem, Micky Rozin-Aharonsonovou a Danem Schueftanem byla moderována Tomášem Pojarem.

Debata se dotkla problematiky, omezení a dilemat nové izraelské vlády, která právě nastoupila do funkce.

Mark Regev

Velvyslanec Mark Regev je v současné době předsedou Institutu diplomacie Abba Eban na Univerzitě Reichman. Nedávno byl hlavním poradcem premiéra pro zahraniční záležitosti a mezinárodní komunikaci v letech 2020 a 2021. Před tímto jmenováním sloužil jako izraelský velvyslanec ve Spojeném království od roku 2016 do roku 2020 a jako poradce premiéra a mezinárodní mluvčí od roku 2007 do roku 2016. V těchto rolích se stal velvyslancem Regev jedním z nejvýraznějších hlasů Izraele ve světě anglicky mluvících zemí. Jako zkušený diplomat se postupně vypracoval v izraelské zahraniční službě, působil v Hongkongu, Pekingu, Washingtonu DC a byl mluvčím Ministerstva zahraničních věcí v Jeruzalémě.

Micky Rozin-Aharonson

Micky Rozin-Aharonson je v současnosti šéfkou kanceláře a zahraničněpolitickou poradkyní ministra dopravy. Dříve působila jako vedoucí výzkumná pracovnice v Jeruzalémském institutu pro strategii a bezpečnost. Před tímto strávila téměř deset let jako ředitelka pro zahraniční politiku v Izraelské radě pro národní bezpečnost v Kanceláři premiéra. Je komentátorkou zahraniční politiky v médiích a bývalou lektorkou.

Dan Schueftan

Dr. Dan Schueftan je ředitelem Mezinárodního postgraduálního programu národní bezpečnosti na Univerzitě v Haifě. Dříve byl ředitelem Centra pro studium národní bezpečnosti na Univerzitě v Haifě (2008 – 2018), hostujícím profesorem na Georgetownské univerzitě ve Washingtonu DC (2012 – 2014) a lektorem na Národní obranné koleji Izraelských obranných sil. Během posledních pěti desetiletí působil jako poradce izraelských rozhodovacích orgánů a vrcholových představitelů izraelské vlády a bezpečnostního aparátu. Pravidelně poskytuje informace rozhodovatelům, vyšším důstojníkům a představitelům obrany a zpravodajských služeb. Kromě toho přednáší na předních univerzitách, výzkumných centrech a think-tancích v Evropě, Severní Americe a Asii. Rozsáhle publikoval o národní bezpečnosti a současné historii Blízkého východu.